Popis
Použité druhy oliv: Picual a Arbequina
Acidita (kyselost): <02%
Použití: na finální dochucení pokrmů, k degustaci u předkrmů a do zeleninových salátů
Země původu: Portugalsko
Výběrová kvalita extra panenského olivového oleje lisovaného za studena z oblasti Alentejo (Portugalsko) s maximálním stupněm acidity 0,2% dělá tento olej opravdu výjimečným. Jedná se o oceňovaný olej, který jde vstříc nejnáročnějším chutím Portugalska.
Komplexní extra panenský olivový olej, velmi ovocné chuti po zelených olivách s výraznými tóny zelených olivových listů, bylin a zelené banánové slupky, lehce hořký a pikantní s přetrvávajícím závěrem podtrženým chutí suchých plodů, zejména mandlí a vlašských ořechů.
Náš tip: Doporučujeme opravdovým gurmetům, kteří hledají nové chutě pro dochucení svých pokrmů.
Přednosti olivových olejů Olivais do Sul:
Olivais do Sul, jsou prémiové extra panenské olivové oleje pocházející z Portugalska. Tyto oleje jsou získané výhradně pěstováním oliv z vlastních olivových hájů v jižním Portugalsku, oblasti Alentejo, která je proslulá produkcí excelentního olivového oleje a není zasažena průmyslem. Všechny tyto oleje jsou lisované za studena pouze mechanickými postupy z prvního lisu. Jedná se o oleje vysoké kvality, neboť společnost Olivais do Sul olivové háje vlastní a tak si pěstování, sklizeň, lisování, stáčení, balení a prodej zajišťuje sama na rozdíl od řady jiných výrobců, kteří musí olivy vykupovat a sami zajišťují pouze lisování a komercializaci. Společnost dodržuje všechny zásady ochrany životního prostředí. Dále je držitelem certifikátů ISO 22.000, ISO 14.001 a IFS Je držitelem spousty ocenění za své produkty.